Όπως θα ξέρετε, το miata μου έχει πολύ κοντή τελική σχέση διαφορικού FGR:4.625 (από 4.1 που είναι η ΟΕΜ). Το κοντό είναι η πλέον αγαπημένη μου μόντα (μετά το torsen φυσικά). Υπήρχε πάντα μία περιρρέουσα αμφισβήτηση σχετικά με την “συμβατότητα” του κοντού με την υπερτροφοδότηση. Continue reading
1.6 NBFL: Τοποθέτηση δίσκου Spec2 – πλατώ Spec – βολάν Fidanza
Μετά την τοποθέτηση του rotrex, σε μία βάρβαρη εκκίνηση στα διόδια της Αττικής Οδού κατάλαβα ότι πρέπει να αλλάξω δίσκο, αφού ο stock δεν άντεχε πλέον την επιπλέον δύναμη (κατάφερα να φορτώσω την τρίτη και να μην έχουν γυρίσει ακόμα οι τροχοί…). Continue reading
DIY: Αλλαγή μπεκ σε 1.6 NBFL
Η αλλαγή των μπεκ στο 1.600άρι NB είναι ίσως από τις πιο εύκολες εργασίες που μπορεί να κάνει κάποιος στο αυτοκίνητο του. Continue reading
Tele-Tuning
Είναι Σάββατο 4.00 το πρωί. Φεύγω από το σπίτι μου να πάω στο αεροδρόμιο γιατί πετάω στις 5.25. Στο δρόμο για το αεροδρόμιο κάνω datalog στο Zei και στο EMU. Φτάνω αεροδρόμιο, σώζω τα datalog, τα στέλνω με GPRS στον Diver, μπαίνω στο αεροπλάνο και πάω Χανιά. Continue reading
1.6 NBFL Rotrex Supercharged
Tον Γενάρη του ’06 αποφάσισα να υπερτροφοδοτήσω το αυτοκίνητο μου. Οι επιλογές που είχα ήταν οι εξής: Continue reading
Δυναμομέτρηση Rotrex Supercharged 1.6 NBFL
Κατ’αρχάς, αυτός είναι ο τρόπος που χτίζει πίεση στο αυτοκίνητο μου ο Rotrex SP30-74 με την 90άρα τροχαλία: